perjantai 17. elokuuta 2012

Siivousta ja lajittelua

Olen nyt asunut yli puolitoista vuotta uudessa kodissani ja yksi huone on edelleen kirjaimellisesti lattiasta kattoon täynnä muuttolaatikoita. Itse asiassa, jotkin muuttolaatikot ovat olleet purkamatta yli 15 vuotta sitten tekemäni edellisen muuton jäljiltä. No tällaista.

Eräänä ongelmana on kaikenlainen nurkkiin kerääntynyt aika turha tavara, joka on sen verran toimivaa ettei sitä viitsisi poiskaan heittää, mutta kuitenkin itselleni niin turhaa, että jotain sille pitäisi tehdä. Ajatus kirpputorille viemisestä kuulostaa hyvin vaivanloiselta muutaman kympin tähden, jos siitä edes plussalle pääsisi. No ehkä päädyn Ekotoriin, Topinojan jäteasemaan tai muuhun vastaavaan ratkaisuun. Huuto.netistä voisi ehkä löytyä ostaja joillekin tavaroille, pitää katsoa jos jaksaisi siihen leikkiin ryhtyä.

Tuhottavaa

Mm. tällaisia saisi jos joku haluaa:

 • Kaiuttimet 150 W, 2kpl, isot, kohtuu hyväkuntoiset
 • Kaiuttimet pienemmät, puukuvioiset, 2 kpl
 • Tietokonepöytä, kolmeosainen
 • Taittuva tuoli
 • Retkituoli, kolmejalkainen
 • Yhdet lähes käyttämättömät autonrenkaat
 • Lattiatuuletin, iso, rikkinäinen
 • Jyrsijähäkki, iso
 • Jyrsijähäkki, pieni muovinen
 • Sekalaisia muovisia kukkaruukkuja kymmenittäin
 • Kaksi avaamatonta tupperware-purkillista äidin tekemää kesäkeittoa, vain muutaman vuoden vanhaa
 • ...satoja muita pikkutavaroita, en taida jaksaa...

No eipä tätä blogia kukaan lue, ainakaan ajoissa, joten sinällään turha laittaa listaa tänne. Ehkä sinne huuto.nettiin voisi laittaa jotain ja loput ilmaiseksi pois tai jätteeksi.

Jätteitä

Tänään soittelin Jäteneuvontaan erilaisista sekalaisista jätteistä.

Kalsiumkloridi
Kosteudensyöjäpusseja, joita ostin taistellakseni ulkovarastoni todennäköisesti homeongelmasta aiheutuvaa tunkkaista hajua vastaan. Tätä käytetään nähtävästi tiesuolana, joten ei sinällään ole kovin myrkyllistä. Neuvonnasta ohjeistettiin laittamaan polttokelpoisiin jätteisiin.
Autonakut
Näitä on kertynyt nurkkiin pari kappaletta vanhoista autoistani. Saattaisin kyllä säilyttää toisen, kun joskus ehkä tarvitsee akkua johonkin sähkökokeiluihin. Saan siitä invertterillä kyllä ihan 230V:täkin, vaikkapa sähkökatkon sattuessa. No turha Ekotorille tai Topinojalle.
Sähkölaitteita
Näitä on sitten kaikenlaisia. On 50 vuotta vanhaa ruosteista lämpöpatteria ja keittolevyä, pölynimuria, hiustenkuivaajaa ja tietokoneenromua. Neuvonnan mukaan Topinoja ottaa näitä ilmaiseksi, mutta tietokoneiden osalta hinnasto on hieman epämääräinen, kun "osiin purettu" tietokone kuitenkin maksaa jotain. Mitä tarkoittaa osiin purettu?
Kattilat ja muu romumetalli
Ei-sähkölaitteet saa laittaa tavalliseen metallijätelaatikkoon, vaikka niissä olisi muoviosia.
Huonekalujäte
Huonekalujen puujätteestä velotetaan joidenkin eurojen maksu. Ei kovin suuri, mutta tarkoittaa että pitäisi kaikki kasata samaan kuormaan.

Mutta tällaista, operaatio jatkuu. Nyt ulkovarastoni lattia jopa pilkottaa. Pitäisi myös pihan romukasasta päästä joskus eroon.

Ei kommentteja: